Passievol Presenteren


Maatpak

In deze korte cursus van twee sessies, wordt op de eerste dag gefilosofeerd over het bovenstaande vraagstuk. Dit is een theoretische sessie, met een grote interactieve component, en petit comité van maximaal 8 deelnemers, om individueel te kijken waar behoefte aan is. Als een maatpak bijna. Er is geen vaste formule voor een presentatie. Wat belangrijk is, is jouw presentatie: wat wil je bereiken?


TEDx

Aan de hand van beroemde TEDx filmpjes wordt gekeken hoe anderen dat doen, en wat hiervan te leren is. Naast het uitlijnen van wat een goede presentatie is, wordt ook naar presentatietechnieken zelf gekeken: waar moet je op letten tijdens een presentatie, hoeveel dia’s gebruik je voor een bepaald tijdslot bijvoorbeeld, hoe bouw ik een goede slide op? En ook wordt er gekeken naar PowerPoint technische zaken: hoe haal ik het maximale uit PowerPoint met gebruik van filmpjes, muziek, animaties, enz.? Prezi en Keynote komen ook kort aan bod.


Aan de Slag

Na deze eerste sessie kan iedereen aan de slag om de voor jou ‘perfecte’ 10 minuten lezing te maken – met een onderwerp naar keuze - op basis van je eigen kennis aangevuld met de tips uit het begeleidende boek. Als je je zenuwen, die iedereen heeft, ten goede gebruikt, kunnen ze je enorm helpen je goed voor te bereiden. Voor het maken van de presentatie kan gebruik worden gemaakt van online hulp, een-op-een Skype ondersteuning desgewenst, en ‘screensharing’, waarbij de organisatie van de cursus eventueel direct bij jou op de computer kan laten zien hoe aanpassingen kunnen worden gemaakt.

Training


Altijd al een goede presentatie willen geven, zoals de beschreven TEDx talks bijvoorbeeld? Wat is een goede presentatie? Het heeft niets te maken met intelligentie, inzicht of slimheid. Zelfs maar deels met de inhoud.


Goed presenteren is vooral creativiteit, inlevingsvermogen, een goede dosis tact - en enthousiasme. Of beter gezegd: passie. Je moet in je verhaal geloven en dit vervolgens goed over weten te brengen. Maar hoe doe je dat?


Voor meer info zie link (PP presentatie) hieronder:PASSIEVOL PRESENTERENEef van der Worp


Optometrist PhD - heeft zijn opleidingen optiek en optometrie respectievelijk gevolgd aan de Christiaan Huygensschool in Rotterdam en de Hogeschool van Utrecht in Utrecht.


Eef is in 2008 gepromoveerd aan de Universiteit van Maastricht op het onderwerp 'Corneal Desiccation in Rigid Gas Permeable Contact Lens Wear'.


Hij is fellow van de Americam Academy of Optometry, fellow van the International Association for Contact Lens Educators, fellow van de BCLA (British Contact Lens Association) en van de Scleral Lens Education Society, en is sinds 2008 erelid van de ANVC (Algemene Nederlandse Vereniging voor Contactlens Specialisten).


Eef is verbonden aan de universiteit van Maastricht als associate researcher, is een visiting scientist bij Manchester University (Manchester UK) en adjunct Professor aan the University of Montreal University College of Optometry (CA) en adjunct assistant Professor bij Pacific University College of Optometry (Oregon, USA).